ПРОДУКТИ ()

Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ

 

ВАЖНО! Моля, запознайте се подробно с настоящите Общи условия преди да осъществите покупка през сайта ни. Всички покупки през уебсайта ни се извършват съгласно общите ни  условия, с които се съгласявате и приемате при регистрация или направа на поръчка. С приемането на Общите условия, Вие приемате и се съгласявате с Условията на доставка, Политика за защита на личните данни, Политика за използване на „бисквитки” и всички други документи, цитирани в настоящите Общи условия.

 

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОКУПКО-ПРОДАЖБА НА СТОКИ ПРЕЗ УЕБСАЙТА ЗА ЕЛЕКТРОННА ТЪРГОВИЯ autoexpressbg.com



Oбщи условия на договорите за покупко-продажба от разстояние по смисъла на Закона за защита на потребителите между

 „АВТОЕКСПРЕС” ООД с  ЕИК/БУЛСТАТ: 104687094, седалище и адрес на управление: гр. Горна Оряховица, ул. „Климент Охридски“ № 10, наричано по-долу за краткост ДОСТАВЧИК, от една страна,
и от друга - лицето, съгласило се с настоящите "Общи условия", наречено по-долу за краткост ПОТРЕБИТЕЛ, във връзка със заявяването и закупуването на предлаганите стоки чрез електронния ни магазин autoexpressbg.com.

Чл.1. Доставчикът предоставя на Потребителя възможност при съобразяване и спазване на настоящите "Общи условия" да закупува предлаганите в електронния магазин autoexpressbg.com стоки.


Чл.2. Доставчикът публикува сайта на електронния магазин:
- описание на основните характеристики и изображение на всяка стока, съгласно посочената от производителя информация;
- продажната цена, с включен ДДС, както и тарифа за стойността на пощенските, куриерските или транспортните разходи, невключени в цената на стоките, свързани с тяхната доставка;
- информация за начините на плащане, доставка и изпълнение на договора;
- правото на Потребителя и условията и начина за упражняването му да се откаже от договора и условията, при които стоката може да бъде върната, с изключение на случаите по "Закона за защита на потребителите";
- периода, за който направеното предложение и цена остават в сила;
- минималната продължителност на договора - при договори за постоянна или периодична доставка на стоки или услуги;
- всякаква друга информация, която доставчикът е длъжен, съгласно българското законодателство, да предостави своевременно на Потребителя преди закупуването на стоката от Потребителя.


Чл.3. За да получи правото да извършва валидни заявки за закупуване на предлаганите в електронния ни магазин стоки, Потребителят има възможност да се регистрира като потребител или да пазарува като „гост” без такава регистрацияПри попълване на електронната форма за регистрация, Потребителят е длъжен да предостави изискуемите и верни данни, както и да ги актуализира в 7-дневен срок от тяхната промяна. Потребителят гарантира, че данните, които предоставя в процеса на регистрация, са верни, пълни и точни и при промяна на последните ще ги актуализира своевременно. В случай че Потребителят предостави неверни данни или не са отразени настъпили промени в срока по предходната алинея, Доставчикът има право да прекрати договора, като спре незабавно и без предизвестие поддържането и достъпа на Потребителя до профила му.

 

Чл.4. /1/ С акта на регистрацията си Потребителят изразява „онлайн” съгласие с настоящите Общи условия, с което се счита за обвързан с клаузите им. От момента на обвързване на Потребителя с клаузите на настоящите Общи условия възниква възможността същият да извършва валидни заявки за закупуване на стоките, предлагани чрез електронния магазин.


/2/  С акта на регистрацията си Потребителят дава съгласие да получава имейл кореспонденцията, информационен Бюлетин, както и да получава рекламни съобщения и информация за промоции чрез имейл, sms и по всякакъв електронен път.  В случай че Потребителят не желае да получава имейл кореспонденция, рекламен Бюлетин или известия по електронен път, може да се откаже във всеки един момент и да информира Доставчика, като изпрати имейл на електронна поща Avtoekspres@abv.bg с тема Unsubscribe или следва инструкциите за отписване от известия.


Чл.5. Потребителят получава достъп до формата за подаване на заявки за покупка на предлаганите стоки след като въведе валидни потребителско име и парола на съответните места в Интернет страницата, Подаването и извършването на заявка се осъществява чрез последователното извършване на следните действия: определяне на вида и размера на стоката и потвърждение на вида и размера на стоката чрез натискане на виртуален бутон “Добави в количка”, обозначен срещу съответна стока, последвано от определяне на количеството на стоката, начина на плащане и потвърждение на заявката чрез натискане на виртуален бутон “Финализирай поръчката”. При извършена заявка електронният магазин autoexpressbg.com уведомява Потребителя за извършената заявка на посочения при регистрацията email адрес. Представител на магазина  предприема действия за осъществяване на контакт с Потребителя с оглед уточняване времето на доставка на заявената стока. При посочени непълен, неверен или грешен адрес и/или телефонен номер при подаване на заявката, същата се счита за невалидна и за Доставчика не възниква задължение за нейното изпълнение. Заявката поражда действие между страните от момента на потвърждаване на валидността на заявката от осъществилите контакт Представител на електронен магазин autoexpressbg.com и Потребител, подал и извършил конкретната заявка, предшествано от потвърждаване от страна на Представител на електронния магазин на наличността на заявената за покупка стока.


Чл.6. Всички цени са в български лева (BGN), с включен ДДС. Указаните цени на отделните стоки са за съответния брой и не включват разходите за доставка. Потребител, желаещ да заплати цената в чуждестранна валута по смисъла на Валутния закон, предприема действия по уговаряне с Представител на електронния магазин autoexpressbg.com за изчисляването на точния размер на цената на заявената стока в съответната чуждестранна валутa.


Чл.7. Цената по предходния член и разходите за доставката могат да бъдат платени по някой от следните начини: наложен платеж, банков път или по друг начин уговорен между Потребителя и Представител на електронния магазин autoexpressbg.com, като Потребителят се задължава да заплати продажната цена на закупената от него стока, както и пощенските, куриерските или транспортните разходи, невключени в тази цена, свързани с нейната доставка.


Чл.7.  Клиентските отстъпки не са валидни за продукти в промоция или с намалени цени.

Чл.8. Заявената за покупка стока се доставя с подходящи съобразно вида й опаковка и транспорт на посочения от Потребителя адрес за доставка в достатъчен според обстоятелствата срок, уговорен между Представител на онлайн магазин autoexpressbg.com и Потребителя.

Чл.9. Стоката се предава на адреса за доставка на Потребителя или на трето лице - представител на Потребителя, което приема и потвърждава получаването на същата от името на Потребителя. При предаване на стоката Потребителят или третото лице - представител на Потребителя подписват придружаващите я документи, служещи като потвърждение за доставката на стоката. В случай че Потребителят не бъде намерен в срока за доставка на посочения от него адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, Доставчикът се освобождава от задължението си да достави заявената стока. Потребителят може да потвърди желанието си да получи стоката и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, като поема всички разходи по доставката. В този случай започва да тече нов срок за доставка от момента на потвърждението по предходното изречение.

Чл.10. Доставчикът се задължава: да прехвърли на Потребителя фактическата власт на закупената стока след получаването от страна на Доставчика или на негов представител на покупната цена на конкретната стока; да достави в срок заявената за покупка стока; да полага дължимата грижа за изпълнение на своите задължения.

Чл.11Доставчикът има право:
- да поставя електронни препратки към други Интернет страници и ресурси за продажба на стоки и предоставяне на услуги от трети лица, включително електронни препратки, сочещи към други уебсайтове и в потребителския профил;
- да изпраща до Потребителя бюлетини с рекламни съобщения, за получаването на които Потребителят се е абонирал;
- да събира и използва информация относно своите потребители, когато същите се регистрират, като тази информация може да включва име, презиме, фамилия, адрес, професия, пол, възрастова група, телефон, електронен пощенски адрес за кореспонденция и всяка друга информация, която се предоставя при регистрацията  и всяка друга, която се въвежда или предоставя при заявяване, получаване или използване на предоставяните от доставчика услуги, участване в промоции, томболи и състезания, попълване на анкетни карти, въпросници, формуляри и други, като Доставчикът ще използва същата при спазване на действащото законодателство относно защитата на личните данни.
 

Чл.12Доставчикът:
- полага грижа информацията в магазина да се поддържа винаги вярна и актуална, но не гарантира за достоверността и пълнотата на същата;

- гарантира за съответствието на стоката с договора за продажба съгласно разпоредбите на ЗЗП;

- продава всички стоки, включително тези в промоция/намаление до изчерпване на количествата, дори това да не е отбелязано изрично в сайта.  В този смисъл Доставчикът има правото да не достави част или всички стоки или да не изпълни част или всички услуги от поръчката по свое усмотрение включително, но не само поради изчерпване на складовата им наличност или промяна на цената. При всички случаи Доставчикът уведомява за това Потребителя чрез имейл или по телефона. При това положение единствената отговорност на Доставчика е да върне евентуално получената предварително сума на стоката или услугата. 
- не носи отговорност за непредоставяне на достъп до магазина, както и за необработването или ненавременното обработване на заявките за покупка, при настъпване на обстоятелства извън неговия контрол - случаи на непреодолима сила, случайни събития, проблеми в глобалната мрежа Интернет;
- не гарантира, че достъпът до магазина ще бъде непрекъсваем, навременен, сигурен и свободен от грешки, доколкото това е извън възможностите, контрола и волята му;
- доколкото не разполага с възможността да променя, контролира или по друг начин влияе върху качеството и годността за употреба на заявените от Потребителя стоки не отговаря за съответствието им с приложимите нормативни изисквания и техните качества;
- не носи отговорност за вреди, причинени върху софтуера, хардуера или телекомуникационните съоръжения, или за загуба на данни, произтекли от материали или ресурси, търсени, заредени или използвани по какъвто и да било начин посредством него;
- доколкото няма обективната възможност и задължение и не контролира Интернет страниците и ресурсите, станали достъпни чрез поставените в магазина и в потребителския профил електронни препратки;
- не носи отговорност за противоправния характер на съдържанието и материалите, намиращи се на тези Интернет страници и ресурси;
- не носи отговорност за претърпени вреди и пропуснати ползи, произтекли от използването, достъпa или недостоверността на тези материали и съдържание;
- няма задължението и обективната възможност да контролира начина, по който Потребителят използва магазина

Чл.13Потребителят се задължава:
- да посочи точен и валиден телефон, адрес за доставка и електронен пощенски адрес за кореспонденция;
- да плати цената на заявената от него стока;
- да заплати разходите по доставката, освен в случаите, в които разходите за доставка остават за сметка на Доставчика;
- да получи стоката;
- да полага всички грижи и да предприема необходимите мерки, които разумно се налагат, с цел опазване на паролата си;
- с оглед спецификата на Интернет протоколите и сигурността при опазването на данните за паролата, да прекратява сесията, при която е влязъл в потребителския си профил чрез натискане на виртуалния бутон “изход”;
- да не подава фиктивни или невалидни заявки или друга невярна информация. Потребителят носи пълна отговорност за опазването на своята парола, както и за всички действия, които се извършват от него или от трето лице чрез използването й.

 

Чл.14Потребителят има право:
- на достъп в режим онлайн до Доставчика, при спазване на условията и изискванията за достъп, освен при настъпване на обстоятелства извън контрола на Доставчика - случаи на непреодолима сила, случайни събития, проблеми в глобалната мрежа Интернет;
- на достъп и корекция в режим онлайн на личните си данни;
- да откаже да получи заявената от него за покупка стока при спазване на законовите изисквания /Закона за задълженията и договорите, Закона за защита на потребителите/;
- да получи в пълен размер заплатените от него суми в 14-дневен срок от връщането на стоката или от удостоверяване на валиден отказ от договора по начина предвиден в чл.54, ал.1 и 2 от ЗЗП. Допълнителна информация е описана в секция Връщане и замяна на сайта.

 

Чл.15. Потребителят се задължава:
- да спазва реда и условията за предявяване на рекламации и отправяния на искания за замяна на заявени стоки, ред и условия, публикувани на уебсайта за електронна търговия autoexpressbg.com  и декларира, че се счита за обвързан с тези ред и условия,
- да спазва българското законодателство, настоящите Общи условия, Интернет етиката, правилата на морала и добрите нрави;
- да не нарушава чужди имуществени или неимуществени права, включително право на интелектуална собственост;
- да уведомява незабавно Доставчика за всеки случай на извършено или открито нарушение при използване на магазина; 
- да не се намесва в правилното действие на системата, включително, но не само, да не осуетява процедурата по идентификация на друг потребител, да не осъществява достъп извън предоставения му, да не възпрепятства други потребители да използват магазина;
- да не извлича чрез технически средства или по технически начин информационни ресурси или части от информационни ресурси, принадлежащи към базите данни, разположени в магазина и по този начин да не създава собствена база данни в електронен или друг вид;
- да не се представя за друго лице или представител на юридическо лице или група хора, които не е оправомощен да представлява, или по друг начин да заблуждава трети лица относно самоличността си или принадлежността си към определена група лица; 
- да не извършва злоумишлени действия по смисъла на настоящите Общи условия.

При неспазване на задълженията Доставчикът има право незабавно и без предварително предупреждение да спре достъпа на Потребителя и трети лица до потребителския му профил, както и право на обезщетение за всички претърпени вреди и пропуснати ползи, които са пряка и непосредствена последица от неизпълнението на задълженията по предходната алинея от страна на Потребителя. В тези случаи Доставчикът има правото да сезира компетентните държавни органи за установяване на съответното нарушение.

Чл.16. При прекратяване на договора Доставчикът предприема действия по дезактивиране нa потребителския профил и заличаване паролата за достъп до същия.

Чл.17. Потребителят може по всяко време да поиска заличаване на профила си. В този случай заличаването се извършва само след изпълнението на всички валидно подадени заявки и съответно заплащане на дължимите цена и разходи за доставка.

Чл.18. Договорът между страните се прекратява и при настъпване на някое от следните обстоятелства: преустановяване на дейността от Доставчика; прекратяване поддържането на магазина; с отправяне на едноседмично предизвестие до другата страна, в случай на неизпълнение на задълженията й по договора или в други, предвидени в закон случаи.

Чл.19. Потребителят е длъжен да обезщети Доставчика и всички трети лица за всички претърпени вреди и пропуснати ползи, включително и за всякакви разходи и платени адвокатски възнаграждения, платени обезщетения, деловодни разноски, настъпили вследствие на предявени искове от трети лица във връзка с неизпълнение на задълженията на Потребителя по настоящия договор, нарушение на българското законодателство, приложимите чужди закони, настоящите Общи условия, добрите нрави и/или Интернет етиката. Потребителят е длъжен да обезщети Доставчика и за всички вреди, причинени от трети лица, на които е предоставил паролата си, при използването на същата. 

Чл.20. Страните декларират, че в случай, че е налице недействителност на отделни части от настоящите Общи условия, това няма да влече недействителност на настоящите Общи условия, като отделните недействителни клаузи ще се считат заместени по право от повелителни правила на закона.

Чл.21Всички спорове между страните се решават в дух на разбирателство и добра воля. В случай че съгласие не бъде постигнато, всички неразрешени спорове, породени от договора между страните или отнасящи се до него, включително спорове, породени или отнасящи се до неговото тълкуване, недействителност, изпълнение или прекратяване, както и спорове за попълване на празноти в договора или приспособяването му към ново възникнали обстоятелства, ще бъдат разрешавани по съдебен ред от компетентния съд.

Чл.22. Писмената форма се счита за спазена чрез изпращане на електронна поща, натискане на електронен бутон на страница със съдържание, което се попълва от Потребителя или отбелязване в поле в уебсайта на Доставчика и други подобни, доколкото изявлението е записано технически по начин, който дава възможност да бъде възпроизведено.

 

Чл.23.  Политика за лични данни (Изявление за поверителност)

„АВТОЕКСПРЕС“ ООД осъществява своята дейност съгласно Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни.

„АВТОЕКСПРЕС“ ООД  събира и обработва Вашите лични данни на основание чл.6, ал. 1 от Регламент 2016/679 и въз основа на:

„АВТОЕКСПРЕС“ ЕООД  събира и обработва личните данни, които Вие ни предоставяте, за целите на изпълнение на задълженията по договора, включително за следните цели - счетоводни и търговски цели, обезпечаване на изпълнение на договора, защита на информационната сигурност.

„АВТОЕКСПРЕС“ ЕООД  спазва следните принципи при обработка на Вашите данни:

 

„АВТОЕКСПРЕС“ ООД  може да обработва и съхранява Вашите лични данни с цел защита на следните легитимни интереси – изпълнение на задълженията си към Национална агенция по приходите, Министерство на вътрешните работи и други държавни и общински органи.

„АВТОЕКСПРЕС“ ООД  извършва следните операции с Вашите лични данни за следните цели:

„АВТОЕКСПРЕС“ ООД  обработва лични данни на всички посетители – регистрирани потребители и посетители без регистрация, а именно: име, адрес, телефонен номер, електронна поща, IP адрес и др., които се събират с цел идентификация. Обработваме също така и информация, свързана с плащане и избрани методи на плащане с цел извършване на търговска дейност и водене на счетоводство, а също и други данни, необходими за изпълнение на задълженията по договора.

„АВТОЕКСПРЕС“ ООД  не събира и не обработва специални (чувствителни) лични данни, отнасящи се до данни, разкриващи расов или етнически произход, политически възгледи, религиозни или философски убеждения или членство в синдикални организации, генетични данни, биометрични данни, данни за здравословно състояние или данни за сексуалния живот или сексуална ориентация.

„АВТОЕКСПРЕС“ ООД  съхранява Вашите лични данни, докато разполага с основание за тяхното съхранение. След което  „АВТО ЕКСПРЕС“ ЕООД  полага необходимите грижи да изтрие и унищожи всички Ваши данни, без ненужно забавяне.

„АВТОЕКСПРЕС“ ООД  Ви уведомява, в случай, че срокът за съхранение на данните е необходимо да бъде удължен с оглед изпълнение на целите, изпълнение на договора, с оглед легитимни интереси на Администратора или друго лице.

„АВТОЕКСПРЕС“ ООД  може по собствена преценка да предава част или всички Ваши лични данни на обработващи лични данни за изпълнението на целите за обработване при спазване на изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679.

 

Вашите права при събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни

Право на достъп

Вие имате право да изисквате и получите от „АВТОЕКСПРЕС“ ООД  потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с Вас.

Вие имате право да получите достъп до Вашите данни, както и до информацията, отнасяща се до събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни.

„АВТОЕКСПРЕС“ ООД  Ви предоставя при поискване, копие от обработваните Ви лични данни в електронна или друга подходяща форма.

 

Право на коригиране или попълване

Вие имате право да поискате от „АВТОЕКСПРЕС“ ООД  да коригира неточните Ваши лични данни и да попълни непълните Ваши лични данни.

Право на изтриване (правото да бъдете забравени)

Вие имате право да поискате от „АВТОЕКСПРЕС“ ООД  изтриване на свързаните с Вас лични данни, а „АВТОЕКСПРЕС“ ООД  има задължението да ги изтрие без ненужно забавяне, когато е налице някое от посочените по-долу основания:

„АВТОЕКСПРЕС“ ООД  не е длъжен да изтрие Вашите лични данни, ако ги съхранява и обработва:

Право на ограничаване на обработването

Вие имате право да изискате от „АВТОЕКСПРЕС“ ООД  да ограничи обработване на свързаните с Вас данни, когато:

Право на преносимост на данни

Ако сте дали съгласие за обработване на Вашите лични данни или обработването е необходимо за изпълнението на договора с „АВТОЕКСПРЕС“ ООД, или ако данните Ви се обработват по автоматизиран начин, Вие можете, след като се легитимирате пред „АВТОЕКСПРЕС“ ООД:

Право на възражение срещу обработването

Вие можете да възразите по всяко време срещу обработване на личните Ви данни от „АВТОЕКСПРЕС“ ООД, ако данните се обработват въз основа на едно от следните основания:

„АВТОЕКСПРЕС“ ООД  прекратява обработването на личните данни, освен ако не докаже, че съществуват убедителни законови основания за неговото продължаване, които имат предимство пред интересите, правата и свободите на субекта на данни, или за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.

 

Вашите права при нарушение на сигурността на личните Ви данни

Ако „АВТОЕКСПРЕС“ ООД  установи нарушение на сигурността на личните Ви данни, което може да породи висок риск за Вашите права и свободи, ще бъдете уведомени без ненужно забавяне за нарушението, както и за мерките, които са предприети или предстои да бъдат предприети.

„АВТОЕКСПРЕС“ ООД  не е длъжен да Ви уведомява, ако са предприети подходящи технически и организационни мерки за защита по отношение на данните, засегнати от нарушението на сигурността или са взети впоследствие мерки, които гарантират, че нарушението няма да доведе до висок риск за правата Ви.

Право на защита

Имате право да подадете жалба по отношение на обработката на Вашите лични данни в съответния контролен орган или да обжалвате по съдебен ред.

 

Предоставяне на личните Ви данни на трети лица

„АВТОЕКСПРЕС“ ООД  може по собствена преценка да предава част или всички Ваши лични данни на обработващи лични данни за изпълнението на целите за обработване при спазване на изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679.

„АВТОЕКСПРЕС“ ООД  не дава право на използване, не продава, не разкрива и не споделя лични данни за Вас с други лица или с несвързани компании, освен когато това се налага с цел да Ви се предоставят заявените от Вас услуги и когато Вие сте предоставили разрешение.

Настоящата политика за защита на личните данни важи само за сайта, управляван и притежаван от „АВТОЕКСПРЕС“ ООД. Тя не важи за линковете към други уебсайтове и за данните, събирани от трети страни, които управляват други сайтове и използват „бисквитки“ на тях.

За целите на обработване на личните Ви данни и предоставяне на услугите, „АВТОЕКСПРЕС“ ООД  може да предостави данните на доверени партньори, които работят по възлагане от страна на „АВТОЕКСПРЕС“ ООД  въз основа на договорни отношения и по силата на конфиденциални споразумения. Тези компании могат да използват такава информация, за да има възможност „АВТОЕКСПРЕС“ ООД  да доставя реклама на клиентите си. Тези компании нямат право самостоятелно да споделят тази информация.

Ако не искате „АВТОЕКСПРЕС“ ООД  да изпраща информация към някой от доверените си партньори, може да оттеглите вашето съгласие ТУК.

 

Мерки за сигурност и защита

„АВТОЕКСПРЕС“ ООД  предприема технически и организационни мерки за сигурност, за да защити администрираните от нас данни от манипулации, загуба, унищожаване и достъп от страна на неоправомощени лица. Нашите мерки за сигурност се усъвършенстват постоянно в съответствие с технологичното развитие.

„АВТОЕКСПРЕС“ ООД  използва технически средства за защита на личните данни от придобиване или видоизменение от неупълномощени лица, сред които:

 

А) Криптиране на връзката между сайта и крайното устройство.

Б) Защита на базата данни от неправомерен достъп.

В) Антивирусни програми и програми за защита от неоторизиран достъп.

Г) Защита на клиентските профили с потребителско име и парола.

 

Контакти на надзорен орган и длъжностно лице по защита на личните данни:

Наименование на администратор на лични данни:

„АВТОЕКСПРЕС“ ООД , ЕИК/БУЛСТАТ: 104687094

Седалище и адрес на управление: гр. Горна Оряховица, ул. „Климент Охридски“ № 10

Телефон: 0618/6-40-50

Електронна поща: Avtoekspres@abv.bg

 

Контакти на длъжностно лице по защита на лични данни в „АВТОЕКСПРЕС“ ООД:

Адрес за кореспонденция: гр. Горна Оряховица, ул. „Климент Охридски“ № 10

Телефон: 0618/6-40-50

Електронна поща: Avtoekspres@abv.bg

 

Наименование на надзорния орган:

Комисия за защита на личните данни

Адрес за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

Телефон:  02/91-53-518

Интернет страница: www.cpdp.bg

 

За целите на настоящите Общи условия посочените по-долу термини и изрази, използвани в настоящите Общи условия, имат следното значение:

 „Уебсайт/сайт” е обособено място в глобалната Интернет мрежа, достъпно чрез своя унифициран адрес (URL) по протокол HTTP, HTTPS или друг стандартизиран протокол и съдържащо файлове, програми, текст, звук, картина, изображение или други материали и ресурси.

 „Интернет страница” е съставна и обособена част от уебсайт.

 "Потребител” е физическо лице, навършило 18 години, или юридическо лице, което е регистрирано в Република България и се е съгласило с настоящите Общи условия.

Потребителски профил” е обособена част в сайта, съдържаща информация за Потребителя, предоставена от същия при регистрацията му и съхранявана от autoexpressbg.com, като достъпът до потребителския профил се осъществява чрез въвеждане на потребителско име и парола. Потребителският профил дава възможност на Потребителя да разглежда и редактира данните, въведени при регистрацията, записите в адресната книга, да има достъп до информация за всички свои заявки за закупуване на стоки от магазина за електронна търговия autoexpressbg.com да променя паролата си за достъп, да се абонира, съответно да се откаже от абонамента, за получаване на информационен бюлетин и др.

Потребителско име” е избран от Потребителя уникален код от букви и/или цифри (негов актуален и-мейл адрес), посредством който той се индивидуализира в autoexpressbg.com.

Парола” е избран от Потребителя набор от символи, който заедно с потребителското име индивидуализира същия и му предоставя възможността да извършва валидни заявки за закупуване на предлаганите в autoexpressbg.com стоки и услуги.

Нюзлетър” („newsletter”) е редовно дистрибутирана публикация относно теми,  които могат да представляват интерес за абониралия се за получаването на публикацията.

 „Опаковка” са съдове и всякакви други приспособления или материали, които са годни да изпълняват функцията да съдържат и съхраняват различни стоки, предлагани пряко на Потребителя.

Продажна цена” е крайната цена за бройка или за определено количество стока или услуга, включваща данъка върху добавената стойност и всички допълнителни данъци и такси.

Случайно събитие” е непредвидено към момента на сключването на договора обстоятелство от извънреден характер, което прави изпълнението му обективно невъзможно.

Електронна препратка” е връзка, обозначена в определена Интернет страница, която позволява автоматизирано препращане към друга Интернет страница, информационен ресурс или обект чрез стандартизирани протоколи.

Информационна система /Система” е всяко отделно устройство или съвкупност от взаимосвързани или сходни устройства, което в изпълнение на определена програма осигурява, или един от елементите, на което осигурява, автоматична обработка на данни.

IP Адрес„ ("IP address") е уникален идентификационен номер, асоцииращ компютър, Интернет страница или ресурс на Потребителя, по начин, който позволява локализирането им в глобалната Интернет мрежа.

Търговски съобщения” са рекламни или други съобщения, представящи пряко или косвено стоките, услугите или репутацията на лице, извършващо търговска или занаятчийска дейност или упражняващо регулирана професия.

Злоумишлени действия” са действия или бездействия, нарушаващи Интернет етиката или нанасящи вреди на лица, свързани към Интернет или асоциирани мрежи, изпращане на нежелана поща (непоискани търговски съобщения, spam, junk mail), препълване на каналите (flood), получаване на достъп до ресурси с чужди права и пароли, използване на недостатъци в системите с цел собствена облага или добиване на информация (hack), извършване на действия, които могат да бъдат квалифицирани като промишлен шпионаж или саботаж, повреждане или разрушаване на системи или информационни масиви (crack), изпращане на „троянски коне” или предизвикване инсталация на вируси или системи за отдалечен контрол, смущаване нормалната работа на останалите потребители на Интернет и асоциираните мрежи, извършване на каквито и да било действия, които могат да се квалифицират като престъпление или административно нарушение по българското законодателство или по друго приложимо право.

 

СРОКОВЕ ЗА ДОСТАВКА И ЦЕНИ

Клиентът има възможност да получи закупените от него продукти посредством услугите на куриерските фирми  SPEEDY и ECONT EXPRESS. Цената на куриерската услуга е за сметка на клиента.

Цена на доставка в България

Цената на доставката не е фиксирана, тя се изчислява по тарифите на куриерските фирми  SPEEDY и

ECONT EXPRESS.

Срокове на доставка

Продуктите в нашия онлайн каталог са с БЪРЗА ДОСТАВКА в рамките на един до два работни дни. За населените места, които се обслужват по график от куриерските фирми  SPEEDY и ECONT EXPRESS, доставката ще бъде уточнена и осъществена спрямо техните листи. Поръчките от събота и неделя се обработват в понеделник.

Стандартният срок за доставка на останалите продукти, които не са налични, обхваща обработване на поръчките Ви, заявяване на продуктите към международните доставчици и производители и доставка до България. Веднага след това изпращаме желаните продукти до посочения от Вас адрес. Затова срокът за доставка може да варира между 10 и 20 работни дни – обстоятелство, за което ще бъдете персонално уведомени от нашите оператори.

Доставка до чужбина

Извършваме доставки и до чужбина, като условията и срока на доставката ще бъдат уточнени персонално с клиента, поръчващ за чужбина.

Начини на плащане
За улеснение на нашите клиенти предлагаме следните възможности за плащане:

♦ с наложен платеж
Това е услуга, която предоставя максимално удобство и надеждност за клиента. Заплащането на поръчан продукт се осъществява в момента на доставка, т.е когато куриер Ви посети на посочен от Вас адрес и лично Ви предаде закупената от autoexpressbg.com стока. Тази услуга Ви дава още възможност да получите своя платежен документ (фактура или касова бележка) при доставка на място.

♦ по банков път с платежно нареждане или онлайн банкиране - Online Banking. Необходимо е да направите превод на сумата себестойност на направената поръчка по фирмената сметка на магазина. Поръчката Ви ще бъде изпълнена след получаване на банковия превод. 

„АВТОЕКСПРЕС” ООД с ЕИК 104687094

IBAN сметка: BG37RZBB91551001782523

SWIFT BIC код: RZBBBGSF

♦ чрез онлайн разплащане (ePay.bg и PayPal) с дебитна или кредитна карта
Процес на разплащане:
1. Клиент прави поръчка в онлайн магазин autoexpressbg.com;
2. След приключване на поръчката клиентът формира искане за плащане;
3. autoexpressbg.com пренасочва клиента към ePay.bg/PayPal, като подава по описания по-долу начин заявката за плащане.
4. След успешен вход на клиента в ePay.bg/PayPal с потребителско име и парола (опционално със сертификат или електронен подпис), заявката за плащане (ако е коректно подадена) се регистрира в ePay.bg/PayPal като “очакващо плащане” на съответния клиент към autoexpressbg.com. В случай че клиентът не успее да влезе успешно в еPay.bg/PayPal, „заявката за плащане” не се записва в ePay.bg/PayPal.
5. Клиентът може да плати задължението към autoexpressbg.com или да отложи плащането за по-късен етап.
6. ePay.bg/PayPal следи за статуса на всички “очакващи плащане задължения” и при плащане на задължението или отказване на плащането се изпраща известие към търговеца за тях.
7. При получаване на известие от ePay.bg/PayPal, autoexpressbg.com ще изпълни поръчката на клиента.

 

Внимание!!! При получаване на пратки от онлайн магазин autoexpressbg.com не се предлага опция ОТВАРЯНЕ ПРЕДИ ЗАПЛАЩАНЕ. Ако след това имате проблем със закупената стока, погледнете Рекламации и замяна.


Общите условия могат да бъдат променяни едностранно от Доставчика.

(1) Търговецът е длъжен да уведоми потребителя за всяко изменение в общите условия по сключения договор в 7-дневен срок от настъпването на това обстоятелство на посочен от него телефон, електронна поща или адрес за кореспонденция.

(2) Когато не е съгласен с измененията в общите условия, потребителят може да се откаже от договора, без да посочва причина и без да дължи обезщетение или неустойка, или да продължи да го изпълнява при действащите преди изменението общи условия.

(3) Потребителят упражнява правото си по ал.2 като изпраща на търговеца писмено уведомление в едномесечен срок от получаването на съобщението по ал.1. Алинея 2 не се прилага в случаите, когато изменението в общите условия е вследствие на разпореждане или указание на компетентен орган на власт.

(4) Измененията в общите условия обвързват потребителя по договора, когато потребителят е уведомен за тях при условията на ал.1 и не е упражнил правото си по ал.2 и 3.

(5) Търговецът е длъжен да установи факта на уведомяване на потребителя за изменение в общите условия.

За неуредените въпроси се прилагат разпоредбите на действащото законодателство в Република България.

ОБЩИ УСЛОВИЯ - готово.doc